Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Februarie 2016 | 16:35
Ambasadorul Republicii Moldova la Sofia a prezentat scrisorile de acreditare
Ambasadorul Republicii Moldova la Sofia, Ştefan Gorda, a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Republicii Bulgaria, Rosen Plevneliev.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Sofia, oficialii au examinat stadiul actual al relaţiilor bilaterale moldo-bulgare şi perspectivele de dezvoltare în continuare a cooperării între cele două ţări. A fost exprimată voinţa părţilor de a spori interacţiunea politică, volumul schimburilor comercial-economice, interacţiunea în sfera umanitară şi alte domenii de interes comun pentru cele două ţări.

Diplomatul moldovean a accentuat că implementarea prevederilor stipulate în Acordul de Asociere a ţării noastre cu Uniunea Europeană constituie o prioritate a oficialităţilor de la Chişinău şi a menţionat oportunitatea asistenţei pe care o acordă Bulgaria ţării noastre, inclusiv prin proiecte care conectează populaţia, în special, din sudul ţării, la valorile europene.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam