Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2014 | 15:16
Ambasadorul Stela Stângaci: Moldovenii au o reputaţie bună în Italia
Moldovenii aflaţi în străinătate se bucură de apreciere din partea gazdelor şi, totodată, contribuie la crearea unei bune imagini a ţării noastre. Despre aceasta a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stângaci, pentru Radio Moldova.
„Republica Moldova este percepută de italieni, în primul rând, grație concetăţenilor noştri care muncesc în Italia. Sunt bucuroasă că moldovenii au construit o imagine foarte bună ţării noastre pentru că sunt harnici, muncesc şi nu creează probleme autorităţilor. Vizitând mai multe regiuni italiene, am descoperit că avem şi sportivi de performanţă, campioni la diferite probe de sport”  a declarat diplomatul.

Stela Stângaci a menţionat că, în prezent, se depun eforturi pentru promovarea atracţiilor turistice moldoveneşti în peninsulă. „Promovăm valorile noastre culturale, iar în ultima vreme avem realizări şi pe această dimensiune. Bunăoară, a fost organizată o expoziţie de icoane moldoveneşti la Florența, unul dintre centrele culturii mondiale. Iar săptămânile trecute în nordul Italiei a fost prezentată o expoziție de ceramică”, a spus pentru Radio Moldova ambasadorul moldovean la Roma.    
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam