Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Aprilie 2014 | 11:25
Ambasadorul Stela Stîngaci, acreditată la FAO
Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, Stela Stîngaci, a fost acreditată la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO). Oficialul moldovean a prezentat zilele trecute scrisorile de acreditare directorului general al FAO, José Graziano da Silva.
În cadrul întrevederii avute la sediul FAO din Roma, cei doi demnitari au abordat teme de actualitate de pe agenda organizaţiei și au efectuat un schimb de păreri cu privire la perspectivele relațiilor dintre Republica Moldova și FAO.

Apreciind bunele relaţii existente între Republica Moldova și FAO, Stela Stîngaci a constat că diversele proiecte, implementate pe parcursul anilor de către această organizație, constituie „un sprijin valoros pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar din țară”. 

La rândul său, directorul general al FAO a dat asigurări că va sprijini „realizarea reformelor și implementarea standardelor europene în domeniu, în special, în contextul semnării și punerii în aplicare a viitorului Acord de Asociere cu Uniunea Europeană”, informează ambasadorul Stela Stîngaci pe blogul său.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam