Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Mai 2015 | 14:42
Ambasadorul Valentin Ciumac s-a întâlnit cu membrii activi ai diasporei din Grecia
Membrii activi ai comunităţii moldovenilor din Grecia s-au întâlnit în cadrul misiunii diplomatice moldoveneşti de la Atena cu ambasadorul Valentin Ciumac.
Oficialul moldovean a informat interlocutorii cu privire la evenimentele politice din Republica Moldova, cooperarea moldo-comunitară, libera circulație în statele UE, cooperarea dintre Moldova și Grecia, importanța promovării simbolicii, culturii și tradițiilor naționale peste hotarele țării.

Ambasadorul a mulțumit în mod deosebit soliștilor corului unit al diasporei din Atena pentru entuziasmul și dăruirea cu care promovează cântecul moldovenesc și tradițiile naționale. În context, Valentin Ciumac a înmânat Dinei Izbisciuc, conducătoarea corului unit și tuturor coriștilor diplome de excelență „pentru participare activă în acțiuni destinate cultivării spiritului civic și a sentimentului patriotic în rândul comunității moldovenilor din Republica Elenă și pentru contribuția deosebită adusă la promovarea în Republica Elenă a valorilor culturale, a tradițiilor și folclorului Republicii Moldova”.

„Întrevederea cu membrii comunității moldovenilor din Grecia a fost o frumoasă ocazie pentru a discuta despre evoluția situației politice din Republica Moldova, aspecte economice, acțiuni culturale, probleme ale cetățenilor moldoveni aflați în Grecia, dar și despre succesele tuturor”, menționează un comunicat emis de Ambasada Moldovei în Republica Elenă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam