Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Iunie 2015 | 16:02
Ambasadorul Victor Guzun - decorat de Estonia, statul unde şi-a exercitat misiunea
Ambasadorul Republicii Moldova, Victor Guzun, a fost decorat de preşedintele Republicii Estoniene, Toomas Hendrik Ilves, cu ordinul „Maarjamaa Risti I klassi teenetemärk, seeria 1229” (Ordinul Crucii al Terra Mariana).
Potrivit site-ul președintelui estonian, prin asemenea decorații de stat din partea Republicii Estonia, „statul își arată aprecierea pentru prietenii Estoniei a căror activitate profesională și devotament contribuie ca Republica Estonia să devină mai puternică, mai minunată și mai atentă”.

Data semnării rezoluției de decorare de către președintele Estoniei este 25 iunie 2015.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam