Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2014 | 11:04
Amendat pentru migraţie ilegală. Procurorii cer pedeapsa cu închisoare
Procurorii insistă la condamnarea cu închisoare a unui învinuit de organizarea migraţiei ilegale, astfel procurorii vor contesta din nou sentinţa prin care un locuitor al capitalei, membru al unui grup criminal organizat, s-a ales doar cu amendă pentru organizarea migraţiei ilegale.
Potrivit secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în perioada 2013 – 2014, inculpatul, acționând în cadrul unui grup criminal organizat şi urmărind scopul obţinerii unui folos financiar, i-a promis unei persoane că îi va perfecta actele necesare pentru plecarea în Italia. Inculpatul a perfectat pentru soţia victimei un set de acte false ale Italiei şi României, pentru ca ulterior, să obţină dreptul de reuniune a familiei.

Infractorul a instructat victima cum trebuie să răspundă reprezentanţilor Ambasadei Italiei în Republica Moldova în cadrul convorbirii de solicitare a vizei. În procesul verificării actelor pentru obţinerea vizei, reprezentanţii Ambasadei au constatat că actele depuse sunt false şi au anunţat organele competente.

Pentru această faptă,  Judecătoria sectorului Centru l-a amendat pe inculpat cu 15 mii de lei, iar Curtea de Apel Chişinău a menţinut sentinţa primei instanţe, respingând apelul procurorilor. În condiţiile în care inculpatul a mai fost condamnat pentru acţiuni similare la pedepse cu amendă, procurorii vor depune recurs la Curtea Supremă de Justiţie şi vor solicita pedeapsă reală cu închisoarea pentru inculpat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam