Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Noiembrie 2015 | 16:32
Amprentele digitale ale străinilor care vor intra în Rusia, verificate
Ruşii vor verifica amprentele digitale ale tuturor străinilor care vor intra în ţară, relatează Mesager.
Serviciul Migrațional al Federației Ruse intenționează să instaleze la toate punctele de intrare în țară echipament special prin intermediul căruia vor fi scanate amprentele digitale ale cetățenilor străini.

Măsura are ca scop identificarea străinilor care și-au schimbat numele pentru a putea intra în Rusia, pentru că anterior le-a fost aplicată o interdicție.

În prezent, amprentele digitale sunt colectate doar de la străinii care își perfectează patente de muncă în Rusia. Doar în 2014 autorităţile ruse au identificat 173 de străini care au încercat să intre în Rusia cu nume false.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam