Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Noiembrie 2015 | 10:01
Anenii Noi va semna cu oraşul Praga un Acord în sectorul agricol
Consiliul raional Anenii Noi urmează să semneze zilele acestea un Acord de colaborare cu administraţia oraşului Praga, capitala Republicii Cehe, în vederea implementării pe teritoriul raionului a mai multor proiecte ce vizează, în special, dezvoltarea sectorului agricol, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Astfel, reprezentanți ai Consiliul raional Anenii Noi și ai Întreprinderii municipale „Apă Canal” din orașul Anenii Noi au inițiat o deplasare de serviciu la Praga, unde urmează să aibă loc semnarea Acordului bilateral de colaborare. Este vorba, de fapt, de extinderea unei colaborări între cele două unități administrative care a luat start încă în anul 2008 și a fost axată până acum pe schimb de experiență și schimb intercultural.

Acordul de colaborare între cele două orașe prevede implementarea pe teritoriul raionului a circa zece proiecte, preponderent în sectorul agrar.

„Ne orientăm spre construcția a zece piețe agricole în raion, în diverse localități. Deoarece avem plantate livezi și vii, dumnealor vin cu propunerea de a construi o fabrică de prelucrare, de procesare a legumelor și fructelor. Ne dorim construcția unei stații de purificare”, a declarat Vladimir Vâzdoagă, vicepreședintele raionului Anenii Noi. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam