Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Aprilie 2014 | 14:25
Angajat al ambasadei ruse: Peste 240 de mii de moldoveni riscă să fie deportaţi din Rusia
Peste 240 de mii de cetăţeni moldoveni care muncesc în Rusia riscă să fie deportaţi. Declaraţia a fost făcută pentru presa rusească de către Tamara Roşcina, angajată în secţia consulară a Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, care reprezintă interesele Serviciului Federal de Migraţiune al Rusiei.
„Peste 240 de mii de moldoveni, fie au încălcat regulile migraţionale, fie s-au aflat pe teritoriul Rusiei fără înregistrare, fie au comis un şir de încălcări administrative. Aceste persoane, conform noilor reguli migraţionale, riscă să li se interzică accesul în Rusia pe un termen de 3 ani”, a subliniat Tamara Roşcina.

Oficialul a menţionat că, potrivit ultimelor date, la 31 martie curent, în Rusia se aflau 573 de mii de migranţi moldoveni. Autorităţile ruse constată că tot mai mulţi moldoveni îşi legalizează munca. Dacă în 2013 au fost procurate patente de activitate economică de către 9400 de persoane,  în primele luni ale anului curent deja 42 de mii de cetăţeni moldoveni au depus cereri pentru a obţine patentă, transmite IPN.

Amintim că de la 1 ianuarie curent, cetăţenii străini se pot afla în Federaţia Rusă pe o perioadă de 90 de zile cumulativ, timp de jumătate de an.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam