Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 August 2015 | 10:40
Aniversarea de 20 de ani a trupei „Zdob şi Zdub”, marcată la Chişinău şi Bucureşti
Trupa „Zdob şi Zdub” aniversează 20 de ani de activitate, ocazie cu care vor concerta la Chişinău (în Parcul Dendrariu), pe 19 septembrie, şi la Bucureşti (la Arenele Romane), pe 20 noiembrie. În cadrul ambelor evenimente, „Zdubii” vor interpreta hiturile ce au făcut înconjurul lumii, dar şi piese noi, ce vor putea fi ascultate în premieră, scrie romanialibera.ro.
De asemenea, alături de „Zdob și Zdub” vor evolua prietenii din Cuibul, Surorile Osoianu, Boonika de la Văleni, grupul „Quorum”, ce a făcut senzație cu interpretarea originală a cappella a piesei „Moldovenii s-au născut”, dar și câteva trupe aflate la început de drum.

Mai mult decât atât, cu ocazia acestei aniversări, formația va lansa și un album-compilație, ce va conține piese necunoscute publicului, dar și câteva melodii noi. Una din acestea este „La o margine de munte”, primul single lansat din viitorul material discografic.

„Există piese de un sezon, piese ce devin hit, piese dansante, banale, eterne, minunate și sincere „La o margine de munte” nu e doar o piesă. Am compus-o după vizionarea filmului lui Serghei Parajanov - „Umbrele strămoșilor uitați”. E o melodie cu influențe punk, cu un suflu de primăvară carpatică, o piesă veselă, ce inspiră optimism”, a menționat Roman Iagupov, solistul formației „Zdob și Zdub”.

Formația „Zdob și Zdub” a fost înființată în 1994. De-a lungul celor 20 de ani de activitate, „Zdubii” au lansat opt albume, au susținut sute de concerte în peste 30 de țări, au participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor.   
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam