Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Mai 2014 | 12:45
Ansamblul „Concertino” a luat marele premiu la un festival din Franţa
Ansamblul „Concertino” din Chişinău a câştigat marele premiu la festivalul-concurs „Accordé’Opale” din Franţa, acesta fiind primul concert din cadrul turneului european care are loc în luna mai.
Ansamblul condus de Eugen Negruţă (acordeon), artist emerit al Republicii Moldova, a fost invitat la mai multe festivaluri europene, unde artiştii instrumentişti prezintă publicului un patrimoniu muzical de excepţie.

Cei nouă tineri muzicieni, absolvenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, vor concerta în cinci ţări europene: Franţa (Rang-de-Fliers, Strasbourg), Germania (Schwäbisch, Gmünd), Republica Moldova (Chişinău) şi Belgia (Bruges).

Potrivi ICR Bruxelles, ansamblul a obținut renumele de „Accordion World Champion Orchestra” prin repertoriul inedit care include piese din muzica clasică, jazz şi folclor, reinterpretate în orchestraţii originale de acordeon, şi prin talentul cu care aceşti muzicieni reuşesc să transmită vibraţiile acordeonului publicului, pe cele mai mari scene din lume.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam