Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Iunie 2015 | 11:11
Ansamblul „Dor Basarabean” participă la Festivalul de cântece şi jocuri româneşti din Serbia
Ansamblul Folcloric „Dor Basarabean” din regiunea Odesa va evolua duminică, 21 iunie, la Festivalul de cântece şi jocuri româneşti care va avea loc la Mălainiţa, Serbia.
Evenimentul va reuni artişti populari din comunităţile istorice din vecinătatea României, care fac eforturi deosebite să-şi păstreze identitatea naţională.

Manifestarea va avea loc pe pajiştea din faţa Bisericii Sf. Arhangheli şi Preacuvioasa Maica Parascheva din Mălainița şi va fi precedată de o slujbă religioasă.
Evenimentul este organizat în parteneriat de asociaţii reprezentative ale românilor din regiunea Timoc, sub patronajul Parohiei Ortodoxă Române din Mălainiţa şi Remesiana cu sprijinul Institutului Cultural Român.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam