Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Mai 2015 | 15:01
Ansamblul „Plăieşii” a evoluat pentru moldovenii din mai multe localităţi ale Italiei
Asociaţia moldo-italiană „Gente Moldova” a organizat, în mai multe localităţi din Italia, un eveniment petrecut sub genericul „Lumină din Lumina Învierii”.
La întrunirea diasporei moldovenești din orașele italiene Padova, Zelarino și Verona a participat și Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” și maestrul Nicolae Gribincea.

Evenimentul a fost susținut de Biroul pentru relații cu diaspora și Ministerul Culturii al Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam