Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Decembrie 2015 | 09:21
Anton Cebanu - primul moldovean care va absolvi Academia Forţelor Aeriene din SUA
Salvează oameni, pilotează avioane şi sare cu paraşuta. Este vorba despre Anton Cebanu, un tânăr de 21 de ani din Chişinău, care îşi face studiile la Academia Forţelor Aeriene din Statele Unite. El este şi primul moldovean care va absolvi această importantă instituţie de învăţământ, relatează Mesager.
Anton este unul dintre cei trei moldoveni care au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene din Statele Unite şi va fi primul care va absolvi această instituţie. La Academia Forţelor Aeriene din SUA îşi fac studiile peste patru mii de tineri, fiind considerată una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume. 

Conform contractului, după absolvirea studiile, tânărul moldovean trebuie să revină acasă şi să activeze cel puțin cinci ani în Armata Naţională. Deocamdată, Anton nu ştie exact cu ce se va ocupa în Moldova. Pe lângă pregătirea militară, el mai face şi Facultatea de economie şi marketing.

Studiile sunt finanţate de Guvernul SUA și se ridică la 400 de mii de dolari. Anton Cebanu primeşte lunar o bursă de 900 de dolari.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam