Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2014 | 11:50
Antreprenori moldoveni, invitaţi la un program internaţional de calificare a managerilor
Conducători de antreprize din Republica Moldova pot aplica dosar pentru participarea la Programul internaţional de sporire a calificării managerilor ”Moldova-Austria” care are drept scop sporirea calificării antreprenorilor moldoveni.
Proiectul este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cooperare cu Camera Economică a Austriei, deja de peste 15 ani. Până la acest moment peste 200 de antreprenori moldoveni au participat la proiect, apreciind înalt atât cunoștințele obținute, cât și rezultatele practice.

Proiectul are drept scop sporirea calificării antreprenorilor din Republica Moldova și este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în cooperare cu Camera Economică a Austriei, deja de peste 15 ani. Până la acest moment, mai mult de 200 de antreprenori moldoveni au participat la Program, apreciind înalt atât cunoștințele obținute, cât și rezultatele practice.

Programul include două etape. Astfel, în cadrul primei etape antreprenorii vor avea posibilitatea să ia parte la un trening formatori-experţi ai Institutului pentru Dezvoltare Economica (WIFI) din Austria și să se lanseze în discuții precum managementul riscului, management financiar și control, tehnici de comunicare și argumentare.

Cealaltă etapă presupune un workshop de pregătire în Chişinău şi un stagiu de șase zile în Viena, Austria, organizat cu scopul identificării printre companiile austriece potenţialii parteneri de business. În Viena, delegația moldovenească va participa la un Forum de afaceri moldo-austriac, va efectua vizite la întreprinderi și va avea întrevederi individuale de afaceri.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam