Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Septembrie 2014 | 12:43
Antreprenori moldoveni se află în vizită de afaceri în Rusia
Oameni de afaceri participă în aceste zile la o vizită de afaceri în oraşul Nijni Novgorod din Federaţia Rusă. Programul vizitei de afaceri prevede întrevederi bilaterale cu scopul instituirii contactelor de export-import a mărfurilor, posibilităţi de înfiinţare a întreprinderilor mixte. Antreprenorii moldoveni vor participa la ediţia a III-a a business-summit-ului „Investiţii în viitorul Rusiei”.
Potrivit Camerei de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, regiunea Nijni Novgorod este una dintre cele mai dezvoltate regiuni din punct de vedere economic. Aceasta este o zonă industrială cu un accent major pe industria de prelucrare. Baza științifică și tehnologică unică a întreprinderilor în combinație cu un sistem înalt de învățământ, au poziționat regiunea ca lider cu potențial inovativ.

Politica autorităților locale destinată sprijinului antreprenorilor, amplasarea geografică avantajoasă și infrastructura dezvoltată de afaceri au contribuit în mod semnificativ la integrarea activă a regiunii în sistemul relațiilor economice internaționale.

Nijni Novgorod are relații comerciale cu 115 țări ale lumii, atrăgând investiții ruse și străine. În regiune sunt dezvoltate sectoare economice unice ca: industria petrolieră, chimică și metalurgică, industria de construcții navale și aeriene, radioelectronică, industria nucleară, farmaceutică și alimentară.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam