Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Iulie 2014 | 15:25
Antreprenorii moldoveni pot beneficia de fonduri olandeze
Antreprenorii din Republica Moldova, pot beneficia de mijloacele financiare ale Fondului olandez pentru Creştere Pozitivă (The Dutch Good Growth Fund - DGGF), parte a bugetului Ministerului Afacerilor Externe al Olandei.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, începând cu 1 iulie 2014, antreprenori din 66 de ţări, inclusiv cei din ţara noastră vor putea beneficia  de mijloacele băneşti din DGGF ce nu sunt subvenţii, iar împrumuturile acordate urmează a fi restituite Fondului pentru ca alte companii să poată beneficia de acest mecanism financiar.

Scopul DGGF este de a acorda suport întreprinderilor mici şi mijlocii din Olanda şi antreprenorilor din pieţele emergente şi ţările în curs de dezvoltare prin facilitarea finanţării investiţiilor locale şi exporturilor.

Companiile doritoare de a face împrumuturi de la DGGF sunt asistate de către ghişeul unic al Agenţiei olandeze pentru Antreprenoriat (Netherlands Enterprise Agency). Bugetul total al DGGF este de 175 de milioane de Euro. Finanţarea are loc prin fonduri de investiţii olandeze sau locale deja existente sau nou create, care la rândul său investesc în ÎMM-le locale. Investiţia medie per ÎMM va fi între 10.000 şi 2 milioane de dolari.

Companiile interesate vor obţine mai multe informaţii la acest subiect la Ambasada Republicii Moldova în Olanda: tel: +31707371200
e-mail: haga@mfa.md sau pot accesa pagina web:
http://english.rvo.nl/subsidies-programmes/dutch-good-growth-fund-dggf.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam