Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Ianuarie 2015 | 11:04
Antreprenorii moldoveni sunt invitaţi la un eveniment economic, la Istanbul
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI), în cooperare cu Oficiul Consilierului Comercial al Ambasadei Turciei în Republica Moldova, invită agenţii economici din Republica Moldova să participe la Programul Internaţional „Misiunea Cumpărătorului”. Acesta va avea loc în perioada 22 – 25 februarie 2015, în oraşul Istanbul, Turcia şi se va desfăşura în cadrul Târgului de Ceramică, Produse şi Articole pentru Baie şi Bucătărie „Unicera 2015”.
Programul deplasării include participarea la întrevederi bilaterale de afaceri şi vizitarea Târgului de Ceramică, Produse şi Articole pentru Baie şi Bucătărie „Unicera 2015”, organizarea vizitelor la întreprinderi de profil din regiune pentru schimb de experienţă şi familiarizarea cu procesele de producere şi noi tehnologii utilizate în domeniu.

Întreprinderile participante vor avea posibilitatea să stabilească legături de cooperare cu producători din Turcia şi de peste hotarele ei, să iniţieze parteneriate de afaceri, să facă cunoştinţă cu cele mai bune practici.

Persoanele interesate să ia parte la Summit sunt rugate să completeze formularul de pe www.chamber.md și să-l remită la CCI, până la data de 30 ianuarie 2015.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam