Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2015 | 14:26
Anul nou pe rit vechi va fi sărbătorit de moldovenii din întreaga lume
Moldovenii din întreaga lume vor sărbători Anul Nou pe rit vechi. Preşedintele Asociaţiei de prietenie moldo-elene „Alexandru Ipsilanti” din Grecia, Svetlana Lisagor Vergis, a declarat pentru Radio Moldova că în Grecia, în perioada sărbătorilor de iarnă se colindă mult, însă nu se urează. Potrivit Svetlanei Lisagor Vergis, colindele diferă în dependenţă de regiune.
Conaționalii noștri au adresat și mesaje de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Atât celor care sunt aflați în străinătate, cât și celor care sunt acasă le doresc, în primul rând, sănătate. Mult mi-aș dori ca familiile să fie întregite, membrii unei familii să nu fie despărțiți, plecați în lumea mare. Să nu își piardă curajul căci, noi, cei plecați peste hotare contribuim și facem tot posibilul ca Moldova să fie în familia europeană. Mi-aș dori ca oamenii să nu piardă speranța că Moldova poate fi integrată în Uniunea Europeană, asta ar însemna o viața mai frumoasă pentru toți” , a fost mesajul lui Valeriu Ticu, președinte al Asociației „Trei Culori” din Portugalia.

„Vă urăm un an nou bun care să vă aducă numai sănătate, bucurii”, este urarea moldovenilor din Grecia.

„Le doresc tuturor sărbători fericite și la mulți ani, un an plin de belșug, să susțină și producătorii locali atunci când merg la cumpărături. Promovez mereu produsele autohtone, producătorii locali pentru că ei sunt cei care au nevoie de susținerea noastră și produsele lor sunt cele mai proaspete”, este îndemnul Tamarei Șchiopu, nutriționist stabilit în Marea Britanie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam