Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Noiembrie 2014 | 09:50
Apartenenţa Moldovei la spaţiul cultural european, tema unei conferinţe din Franţa
Apartenenţa Republicii Moldova la spaţiul cultural european va face subiectul unei conferinţe ce va avea loc joi, 27 noiembrie, la Universitatea din Strasbourg. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român Bruxelles împreună cu departamentul de limba română de la Universitatea din Strasbourg.
Directorul ICR Bruxelles, Robert Adam, va dialoga cu studenţii de la departamentele de limbi străine despre vocația europeană a Republicii Moldova şi procesul de apropiere de Uniunea Europeană.  

ICR Bruxelles a iniţiat în 2010 o strategie pentru sprijinirea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Numeroase evenimente cu artişti de pe ambele maluri ale Prutului au celebrat atât spaţiul cultural comun România - Republica Moldova, cât şi dimensiunea sa europeană.

În acest sens, actorul Igor Babiac din Republica Moldova a prezentat la 22 noiembrie, în premieră în Franţa, filmul „La limita de jos a cerului” în regia lui Igor Cobileanski, în cadrul săptămânilor filmului românesc.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam