Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Septembrie 2017 | 13:40
Apel repetat pentru diaspora
Autorităţile solicită asociaţiilor, membrilor diasporei Republicii Moldova să vină cu propuneri privind formarea circumscripţiilor. Termenul limită este până luni, 25 septembrie, relatează Moldova 1.
Amintim că pe 19 septembrie a avut loc cea de-a doua ședință a Comisiei naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale. Atunci s-au discutat subiecte importante privind procesul de organizare a alegerilor parlamentare din anul 2018.

Următoarea ședință a Comisiei se va desfășura pe data de 26 septembrie.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam