Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
12 Septembrie 2017 | 18:50
Aplicaţie mobilă pentru moldovenii care vor să plece în Federaţia Rusă
Moldovenii care vor să plece la muncă în Federaţia Rusă pot verifica on-line dacă au sau nu interdicţia de a intra pe teritoriul acestei ţării. În cadrul unei conferinţe de presă, a fost prezentată o aplicaţie mobilă, numită Deportivo.net, unde moldovenii pot afla motivul unei eventuale interdicţii, dar şi condiţiile de intrare pe teritoriul Rusiei, relatează Mesager.
„Din păcate, această problemă rămâne a fi una actuală. Pe viitor politica migraţională promovată de Federaţia Rusă va fi înăsprită. Cu ajutorul acestei aplicaţii putem afla dacă există interdicţia de a intra în Federaţia Rusă, dar şi care este motivul”, a menţionat Andrei Kîvîrjnik, jurist. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam