Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Septembrie 2017 | 18:50
Aplicaţie mobilă pentru moldovenii care vor să plece în Federaţia Rusă


ATENTIE: Daca nu puteti vedea video din aplicatia Dvs. de navigare pe internet probabil ca va trebui sa va instalati Adobe Flash
 

Moldovenii care vor să plece la muncă în Federaţia Rusă pot verifica on-line dacă au sau nu interdicţia de a intra pe teritoriul acestei ţării. În cadrul unei conferinţe de presă, a fost prezentată o aplicaţie mobilă, numită Deportivo.net, unde moldovenii pot afla motivul unei eventuale interdicţii, dar şi condiţiile de intrare pe teritoriul Rusiei, relatează Mesager.
„Din păcate, această problemă rămâne a fi una actuală. Pe viitor politica migraţională promovată de Federaţia Rusă va fi înăsprită. Cu ajutorul acestei aplicaţii putem afla dacă există interdicţia de a intra în Federaţia Rusă, dar şi care este motivul”, a menţionat Andrei Kîvîrjnik, jurist. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam