Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Octombrie 2015 | 14:21
Aproape 200 de tineri din Republica Moldova vor participa la un Program de tabere în România
Ministrul Tineretului şi Sportului din România, Gabriela Szabo şi ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, au semnat miercuri, 30 septembrie, Protocolul de colaborare pentru realizarea Programului de tabere „ARCToamna 2015”, destinat tinerilor din Republica Moldova.
La acest program vor participa 190 de tineri din Republica Moldova - elevi din școli profesionale, colegii şi profesori însoţitori, studenți. 

Programul „ARC” a fost iniţiat în anii '90. În perioada 2009-2012, s-a derulat în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, iar din 2013 până în prezent s-a derulat în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului. În cadrul acestui program au fost organizate tabere, la care au participat anual aproximativ 2000 de etnici români din afara graniţelor.

Programul „ARC” de toamnă va fi organizat în perioada 27 octombrie - 1 noiembrie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam