Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2014 | 13:25
Şapte turişti între care doi moldoveni au fost salvaţi de jandarmi fiind blocaţi în Masivul Bucegi, România
Şapte turişti, între care doi din Republica Moldova, au rămas blocaţi cu două autoturisme, duminică, în Masivul Bucegi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile mediafax.ro.
Potrivit presei românești, aceştia au fost ajutaţi de către jandarmi să ajungă la destinaţie în siguranţă. Astfel, reprezentanţii Jandarmeriei Dâmboviţa, jandarmii montani de la posturile Zănoaga şi Peştera au fost solicitaţi să intervină în sprijinul a şapte turişti care au rămas blocaţi în Masivul Bucegi, în zona Zănoaga – Table, după ce i-au ajutat pe turiști să iasă de pe drumul unde fuseseră blocați, au însoțit cortegiul până la Moroeni.

Potrivit Consiliului Judeţean Dâmboviţa, circulaţia pe mai multe drumuri din zona montană a judeţului se desfăşoară cu restricţii în această perioadă. Astfel, sectorul de drum DJ 713 de la DN 71 - Cabana Cuibul Dorului - Şaua Dichiului - Cabana Piatra Arsă este închis circulaţiei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam