Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Iunie 2014 | 14:33
Arestări în zona pariziană într-un caz în care sunt vizaţi moldoveni
Aproximativ 20 de persoane au fost reţinute, suspectate de organizarea unei reţele de trafic cu motoare de ambarcaţiuni furate de pe şantiere navale şi din porturi în care sunt vizaţi româno-moldoveni, a anunţat Jandarmeria din Rennes, relatează postul BFMTV în pagina electronică.
Reţinerile acestor persoane, suspectate că sunt autori sau complici în această reţea, au fost efectuate duminică, 22 iunie, la Paris şi în regiunea pariziană, a precizat sursa citată.

Este vorba despre o „filieră structurată, perfect organizată, care asigură plecarea motoarelor de ambarcaţiuni de pe teritoriul francez prin intermediul unor furgonete staţionate în sectoare din Vincennes şi Nation, în regiunea pariziană”, a menţionat Jandarmeria din regiunea Bretagne.

Potrivit Mediafax, investigaţiile s-au orientat, începând de la sfârşitul lui 2012, către „indivizi moldoveni (cu dublă cetăţenie româno-moldoveană) implantaţi în regiunea pariziană”, se precizează în comunicatul Jandarmeriei.

Aceste noi reţineri au fost operate după o serie de arestări în acelaşi dosar în anul 2013.

Zeci de motoare au fost furate în ultimii ani de pe ambarcaţiuni din porturi bretone sau de pe şantiere navale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam