Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Ianuarie 2014 | 15:37
Arsenie va reprezenta România la Festivalul „Vina del Mar” din Chile
Interpretul moldovean Arsenie, fost membru al trupei O-Zone, va fi primul participant din Europa de Est care va merge la cel mai important festival muzical din America de Sud - „Vina del Mar”.
Tânărul va reprezenta România cu piesa ”Rumadai”, melodie lansată imediat după succesul internațional înregistrat cu O-Zone.

Cea de-a 55-a ediție a Festivalului „Vina del Mar” se va desfășura în perioadă 23 - 28 februarie 2014, în Chile, și va aduce pe aceeași scenă artiști din întreaga lume.

Cu toate că procedura de înscriere este simplă, în etapa finală a concursului, în urma unei selecții riguroase, rămân doar șase concurenți, dintre care unul din țara gazdă - Chile. De-a lungul timpului, la festivalul ”Vina del Mar” au participat nume importante ale muzicii internaționale precum: Gloria Gaynor, Elton John, Jonas Brothers sau Pablo Alboran, iar printre cei de anul acesta se numără Ricky Martin, Laura Pausini sau Rod Stewart.

Organizat de televiziunea națională din Chile, concursul se axează pe două categorii: pop și folk, iar din juriul de specialitate fac parte reprezentanți ai postului de televiziune și nume importante din lumea muzicii. La finalul celor șase zile de concurs, juriul va desemna doi câștigători: "Cea mai bună piesă" și "Cel mai bun interpret", iar premiile însumează aproximativ 30 de mii de euro, scrie pentruea.md.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam