Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Februarie 2015 | 11:09
Artişti autohtoni vor evolua în cadrul unui concert dedicat Mărţişorului în Franţa
Comunitatea românilor din Franţa este invitată la un concert dedicat Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii. Evenimentul ce va avea loc la 8 martie la Paris îi va aduce în scenă pe îndrăgiţii interpreţi autohtoni Zinaida Julea, Nelly Ciobanu şi Adrian Ursu.
 „Ziua de 8 martie este una specială pentru toate femeile. Acest concert nu este ales întâmplător, ci tocmai pentru faptul că această sărbătoare va permite bărbaților să ofere un cadou mamelor, bunicilor, surorilor, iubitelor, soțiilor, prietenelor. Ce poate fi mai minunat în această zi de sărbătoare, decât să-ți lași sufletul încălzit de melodiile de acasă și să o împărtășești cu toți cei dragi ție”, a explicat pentru trm.md Viorica Mihailă, organizatoarea  acestui eveniment.

La spectacol sunt invitați reprezentanții diasporei românești de pe ambele maluri ale Prutului, precum și populația țării gazdă. Sunt așteptate și personalități politice, diplomați, oameni de afaceri din Republica Moldova, România și Franța.

Organizatorii au subliniat că a devenit deja o tradiție pentru moldovenii din Franța întrunirile dedicate primelor sărbători de primăvară.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam