Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Martie 2014 | 16:07
Artişti moldoveni au concertat la Paris
Interpretul de muzică uşoară Cătălin Josan şi formaţia „Alex Calancea Band” a susţinut un concert de excepţie, pe 1 martie, la Paris. Impresionaţi au rămas şi românii de pe ambele maluri ale Prutului, şi francezii prezenţi la eveniment.
„Mi-a plăcut foarte mult concertul. L-am descoperit atât pe Cătălin Josan, cât și formația „Alex Calancea Band”. A fost o prestație de calitate”, a menționat Olga Dușciac.

„A fost o atmosferă foarte plăcută și un spectacol foarte bun de care s-au bucurat membrii diasporei din Republica Moldova și din România, Alex Calancea este unul dintre cântăreții de valoare din Republica Moldova. A făcut spectacol și a fost o atmosferă excepțională. I-am ascultat pentru prima dată live și a fost descoperire frumoasă. Au voci formidabile, sunt niște oameni talentați”, a opinat Mihai Dobrin.

„Pentru noi foarte mult contează ce energie emană publicul. Noi ne-am străduit să fim sinceri, să facem show, publicul a fost extraordinar, a reacționat la tot ce am făcut. Ne-am bucurat că publicul a dansat și a cântat împreună cu noi. Pentru publicul francez am prezentat un repertoriu jazistic. Ceea ce ne personalizează pe noi este muzica instrumentală cu nuanțe folclorice”, a spus Alex Calancea.

„Publicul ne ajută cu atmosfera și energia pe care o transmit artiștilor, am încercat să prezentăm un program mai divers, să includem mai multe stiluri de muzică. Sunt foarte încântat de ceea ce am văzut astăzi. Sunt bucuros că am reușit să ne atingem scopul și anume să aducem atmosfera de acasă, aici, în Paris”, a declarat la rândul său Cătălin Josan pentru Radio Moldova.

Concertul, cu genericul „Mărţişor Party”, a avut loc într-o cafenea din capitala Franţei. Evenimentul este organizat de „Connexions Moldavie”, Asociaţia „Toţi Români” din Franţa şi „Cătălin Josan Official”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam