Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iulie 2015 | 16:12
Artişti moldoveni, ovaţionaţi la un concert în Polonia
Artişti moldoveni au participat, pentru prima dată, la concertul de gală cu ocazia sfârşitului Concursului internaţional de dansuri şi cântece tradiţionale „Octava Culturii din Podlasie”, ce s-a desfăşurat în perioada 21-26 iulie, în oraşul Bialystok.
„Pentru prima dată în cei opt ani de existență ai acestui concurs internațional, Republica Moldova a fost reprezentată, și anume de ansamblul de dans popular „Veselia” și orchestra de muzică populară „Rapsozii Moldovei”. Măiestria orchestrei și a dansatorilor, coloristica costumelor au cucerit publicul și organizatorii, care au invitat Moldova să devină participant permanent al concursului. De asemenea, ambele colective au fost premiate cu diplome și mențiuni de onoare din partea juriului și a Ambasadei, în cooperare cu Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Bialystok”, se arată într-un mesaj al Ambasadei Moldovei pe un site de socializare.

La eveniment au fost prezenți și însărcinatul cu afaceri Angelica Munteanu, secretar II Vladislav Nastas, împreună cu consulul onorific al Moldovei la Bialystok, Lech Pilecki.

„Octava Culturii din Podlasie” este un concurs internațional care, s-a lansat inițial cu scopul promovării culturii din opt state: Polonia, Ucraina, Belarus, Slovacia, Lituania, Letonia, Rusia și Israel. Ediția din acest an a fost una specială, adunând 25 de colective artistice din peste 13 țări, care au evoluat pe parcursul celor șase zile de concurs în 19 sate din regiune.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam