Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Aprilie 2014 | 16:15
Artişti moldoveni stabiliţi la Sankt Petersburg şi-au vernisat o expoziţie la Chişinău
Joi, la Chişinău, a avut loc vernisarea unei expoziţii a artiştilor originari din Republica Moldova, stabiliţi cu traiul la Sankt Petersburg, Federaţia Rusă.
Este prima expoziție organizată vreodată la Chișinău cu participarea exclusivă a artiștilor originari din Moldova și stabiliți cu traiul la Sankt Petersburg.

Expoziția întitulată „Vernisajul artiștilor plastici moldoveni din St. Petersburg” a fost inaugurată la Galeria „Constantin Brâncuși”.

În cadrul expoziției, care va dura până pe 27 aprilie, sunt prezentate lucrările artiștilor: Botnariuc Sergiu (pictură, grafică), Verdianu Dumitru (sculptură), Kalîn Artur (pictură), Marinuța Aurel (pictură), Nemerenco Nadejda (arte decorative), Tăbîrță Luminița (pictură), Telipan Larisa (grafică), Cebotari Vyaceslav (pictură).
Evenimentul este susținut de diaspora moldovenească din Rusia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam