Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Decembrie 2014 | 13:45
Artişti plastici basarabeni şi-au vernisat lucrările la Stockholm
Artiştii plastici basarabeni, Veronica Iftodii şi Gheorghe Lisita, şi-au expus lucrările în cadrul unei expoziţii în capitala Suediei, Stockholm. Vernisajul a fost prezentat în incinta galeriei de artă Lyktan.
“Prin această expoziție ne propunem să aducem în fața publicului o colecție de picturi care reprezintă motive diverse caracteristice României. Peisajele, portretele, naturile statice și compozițiile figurative – fiecare în parte ilustrează un motiv românesc”,  au precizat tinerii artiști, care nu sunt la prima expoziție în Suedia.

Expoziția intitulată „Dor de România” a inclus 70 de picturi ce ilustrează spațiul geografic și cultural românesc și este organizată cu suportul Institutului Cultural Român de la Stockholm și Ambasada României în Regatul Suediei.

În anul 2010, picturile semnate de Veronica Iftodii și Gheorghe Lisița au fost expuse în mai multe galerii din Stockholm. Pe parcursul anilor ei au adunat în palmares mai multe expoziții personale și de grup atât în țară cât și peste hotare, în țări cum ar fi: Polonia, Suedia, Turcia, România.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam