Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2015 | 13:55
Artişti de la Teatrul de Operă din Chişinău au impresionat publicul polonez
Doi tenori de la Teatrul de Operă şi Balet din Chişinău, Ion Timofti şi Igor Ţurcan, au impresionat audienţa la concertul de închidere din cadrul celei de-a XI-a ediţii a Marea Gală a Tenorilor, desfăşurată în perioada 7-12 iulie în Polonia.
Pentru a susține interpreții moldoveni, la eveniment a participat şi secretarul secund al Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, Vladislav Nastas.

Potrivit Ambasadei în această ţară, în discursul său, primarul localității Ciechocinek, voievodatul Kujavo-Pomerania, locul unde a avut loc evenimentul, a menționat importanța intensificării relațiilor interculturale, cu titlu separat remarcând invitații speciali din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam