Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Februarie 2015 | 11:08
Şase cetăţeni moldoveni sunt suspectaţi că ar fi torturat o familie din suburbia Moscovei
Şase cetăţeni ai Republicii Moldova sunt suspectaţi că ar fi intrat în casa unei familii din suburbia Moscovei şi i-ar fi torturat. Doi dintre atacatori au decedat la faţa locului, informează lifenews.ru.
Potrivit presei ruse, în seara zilei de marți, 3 februarie, șase persoane mascate au pătruns în vila unui om de afaceri din Nahabino, proprietar al unei clinici veterinare. Infractorii au imobilizat toată familia, însă ginerele omului de afaceri a opus rezistență. El a reușit să sustragă cuțitul de la unul dintre agresori și i-a înjunghiat mortal pe doi dintre ei. Ginerele businessmanului a fost grav rănit și este spitalizat în stare gravă. Ceilalți membri ai familiei victimei nu au necesitat spitalizare, alegându-se doar cu vânătăi și zgârieturi.

Colaboratorii poliției au identificat una dintre persoanele decedate, acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 29 de ani din Republica Moldova, identitatea celuilalt nu este încă cunoscută.

Ceilalți patru infractori au fugit de la locul infracțiunii cu bijuterii și bani în valoare de 1,5 milioane de ruble, scrie sursa citată.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam