Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Decembrie 2014 | 15:21
Şase savanţi moldoveni – membri de onoare ai Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte din Austria
Ion Bostan, Mihai Cimpoi, Eugen Doga, Teodor Furdui, Valeriu Rudic, Aurelian Dănilă, membri ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, au devenit membrii de onoare ai Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte. Oamenii de ştiinţă au fost acceptaţi în rândul academicienilor europeni la propunerea lui Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
Candidații la prestigiosul titlu s-au remarcat prin excelență științifică și dedicație, promovarea valorilor și standardelor spațiului european, precum și prin consolidarea rolului determinant al științei și artei în țară și în spațiul european.

Ceremonia de înmânare a însemnelor de membru de onoare al Academiei Europene de Științe și Arte, pentru savanții din Republica Moldova va avea loc în martie 2015, la sediul Academiei din Salzburg, Austria.

Amintim, că Academia Europeană pentru Ştiinţe şi Arte este cel mai înalt for științific european, fondată la Salzburg, Austria în 1990 și reprezintă expresia unității spirituale a Europei, precum și a științei interdisciplinare și artei la nivel european. Forul academic numără 1500 de personalități, în cadrul a șapte secții: Științe Umaniste; Medicină; Artă; Științe Naturale; Științe Sociale, Economice și Juridice; Științe Tehnice și ale Dezvoltării; și Religiile Lumii.

Remarcăm, că Academia Europeană de Științe și Arte are 12 protectori, 50 de senatori, iar din corpul academic fac parte 29 de laureați ai Premiului Nobel.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam