Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Mai 2014 | 14:20
Şase tineri moldoveni vor participa la un concurs internaţional în China
Şase elevi şi studenţi vor reprezenta Republica Moldova la etapa finală a Concursului Internaţional de Limbă Chineză „Podişorul Chinezesc”. Cei şase concurenţi au devenit câştigători ai etapei naţionale a competiţiei, care a avut loc recent la Chişinău.
La categoria elevi vor pleca în China pentru a participa la etapa mondială a concursului Aelita Pastuşenco, Nicole Racu Valentini, Anastasia Erovoi şi Vasile Berliba. Ana Scobioală şi Corina Ovcearenco vor reprezenta Republica Moldova la categoria studenţi.

Etapa naţională a competiţiei a fost compusă din trei probe - prezentarea unui discurs propriu, testarea cunoştinţelor şi prezentarea de talente. Fiecare participant a povestit despre sine şi Institutul „Confucius”, după care a răspuns la 15 întrebări despre situaţia economică şi culturală din China.

Tinerii au impresionat juriul cu dansuri tradiționale și cu piese populare chinezești, precum şi cu poeme ale scriitorilor antici chinezi ca Wang Wei, Li Bai, Du Fu, dar şi cu creaţii ale poetului modern Hai Zi, informează Moldpres.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam