Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Ianuarie 2015 | 12:53
Asociaţia culturală „Mioriţa” a organizat în Portugalia o lansare de carte
La Biblioteca municipală din oraşul portughez Barreiro a avut loc lansarea cărţii „Quanto Vale a Amizade?” („Cât face să ai un prieten?”), eveniment organizat de Asociaţia culturală „Mioriţa” a moldovenilor din localitate.
În cadrul spectacolului, care s-a dorit a fi un imn dedicat cărţii şi prieteniei, au mai evoluat reprezentanţi ai asociaţiei românilor şi moldovenilor „Frăţia” din Setubal, școlii chineze din Lisabona, comunităţilor ucraineană şi mozambicană.

Cartea respectivă, tradusă din portugheză în română, chineză, ucraineană şi creolă, reprezintă un proiect al Înaltului Comisariat pentru Imigrări şi Dialog Intercultural în parteneriat cu Ministerul Educaţiei al Portugaliei şi este integrat în Planul Naţional de Lectură.

Ambasadorul Republicii Moldova la Lisabona, Valeriu Turea, a adus mulţumiri autorităţilor locale pentru sprijinul constant acordat imigranţilor şi a salutat această iniţiativă frumoasă, care contribuie la o integrare mai armonioasă a lor în societatea portugheză, la dezvoltarea relaţiilor de prietenie între diferite etnii şi le-a transmis copiilor dulciuri şi un set de cărţi în limba română.

La eveniment au participat Vasile Popovici, Ambasadorul României, şi Carlos Humberto de Carvalho, Preşedintele Camerei Municipale Barreiro.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam