Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Ianuarie 2015 | 15:23
Asociaţia „Dacia” din Italia, la un deceniu de la formare
Asociaţia „Dacia” din Roma, Italia, a organizat în toiul sărbătorilor de iarnă o şezătoare dedicată împlinirii primului deceniu de la crearea organizaţiei.
Potrivit informației oferite de Tatiana Ciobanu, coordonatoarea Asociației „Dacia”, în cadrul evenimentului Victoria Grusu împreună cu Radu Ghir a pregătit o colindă basarabeană scrisă în 2009. Au răsunat și cântece patriotice în interpretarea lui Gheorghe Ivașcu și acompaniate la chitară de Dumitru Bolea.

„Bijuteria literară a evenimentului a fost cartea de colecție „Carte de bucate boierești” de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi”, lucrare donată asociației de profesorul Eugenia Bojoga, se menționează în mesajul Tatianei Ciobanu pe un site de socializare.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și obiecte de artizanat specifice centrului Transilvaniei oferite de Maria Savu din Târgu Mureș.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam