Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Ianuarie 2015 | 16:04
Asociaţia „Mioriţa” din Portugalia a lansat un club literar-dramatic
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Asociaţia „Mioriţa” din Portugalia a lansat clubul literar-dramatic „Moştenitorii”.
Solicitată de trm.md, Rodica Gherasim, preşedinta Asociaţiei „Mioriţa” a spus că, în cadrul primei întruniri a clubului, a fost prezentat spectacolul „Povestea Crăciunului”, pentru copiii de la 3 la 10 ani.

Scopul spectacolului a fost „formarea şi dezvoltarea aptitudinilor morale, un accent deosebit fiind acordat valorilor patriotice, dragostei de neam, implicării copiilor în cunoaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti, în vederea păstrării identității naţionale şi dăinuirii ei peste veacuri”.

Scenariul și regia spectacolului aparține Rodicăi Gherasim în colaborare cu profesoara de canto Silvia Bălațel. 

Invitații speciali ai evenimentului au fost Oleg Răilean, consilier al Ambasadei Republicii Moldova la Lisabona, reprezentanți ai Primăriei orașului Barreiro, președinți ai asociațiilor locale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam