Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Noiembrie 2015 | 13:10
Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie împlineşte opt ani de la fondare
În aceste zile, Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB) împlineşte opt ani de la fondare.
Amintim că unul dintre evenimentele de amploare organizate de conaționalii noștri din Marea Britanie este meciul amical de fotbal organizat cu genericul „Charity Football Challenge”.

Astfel, concetăţenii noştri din Marea Britanie au reușit să strângă fonduri pentru copiii nevoiaşi din Republica Moldova şi România. În urma acţiunilor organizate, la care au participat 200 de persoane, a fost acumulată suma de 3500 de lire sterline (echivalentul a peste 106 mii de lei).
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam