Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Martie 2016 | 15:00
Asociaţii din Bucureşti au lansat o campanie de colectare a cărţilor în limba română pentru şcolile româneşti din Ucraina
Două asociaţii din Bucureşti au lansat o campanie de colectare a cărţilor în limba română şi a calculatoarelor pentru una din şcolile de limbă română din regiunea Odesa, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Președintele Asociației Convergente Europene, Sergiu Dan, Asociațiile au decis să lanseze această inițiativă după mai multe vizite efectuate în regiunile Transcarpatia, Odesa și Cernăuți, regiuni unde este nevoie de susținerea procesului educațional din comunitățile istorice românești.

„În primă fază vrem să strângem în jur de o mie de cărți și câteva calculatoare pe care vrem să le ducem la sfârșitul lunii mai într-o localitate românească din regiunea Odesa. Campania noastră „Acces la educație - sprijin pentru școlile românești din Ucraina” se va derula pe tot parcursul anului 2016 și vom încerca să strângem cărți și calculatoare și pentru regiunile  Transcarpatia și Cernăuți”, a explicat Sergiu Dan.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam