Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2014 | 08:40
Astăzi începe Forumul de Afaceri al Diasporei, organizat în premieră în Republica Moldova
90 de oameni de afaceri şi manageri de nivel înalt din 17 ţări, originari din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe la Forumul de Afaceri al Diasporei „Diaspora Business Forum” organizat în premieră de Biroul pentru relaţii cu diaspora (BRD).
Forumul de Afaceri al Diasporei ce se desfăşoară în perioada 6-7 octombrie are ca scop crearea unei platforme de comunicare și de conlucrare în domeniul afacerilor între businessmanii moldoveni de peste hotare, dar și de prezentare a oportunităților de investiții în Republica Moldova.

Personalitățile din domeniul afacerilor care au confirmat prezența la forum sunt din România, Federația Rusă, Ucraina, Marea Britanie, Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Grecia, Polonia, Olanda, Austria, Estonia, Franța, Azerbaidjan, Irlanda, Germania și Spania. La eveniment vor participa, de asemenea, autorități publice centrale și reprezentanți ai mediului privat din Republica Moldova.

Forumul este organizat de Biroul pentru relații cu diaspora în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei și echipa de atragere a investițiilor a Prim-ministrului Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam