Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2014 | 12:33
Astăzi va avea loc primul Forum online al diasporei
Marţi seara, începând cu ora 20:00, urmăriţi în direct la Radio Moldova şi pe www.trm.md primul Forum online al diasporei, organizat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora la iniţiativa premierului Iurie Leancă, la care sunt invitaţi să participe cetăţenii moldoveni din afara ţării.
În cadrul Forumului, organizat sub genericul „Europa - acasă!”, prim-ministrul va vorbi despre principalele procese care au loc în Republica Moldova și va răspunde la întrebările conaționalilor din diasporă.

Primul Forum online cu diaspora al prim-ministrului Iurie Leancă are loc exact cu o lună înainte de semnarea, de către Republica Moldova, a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană. În acest context, premierul va lansa mai multe inițiative și va solicita implicarea activă a diasporei, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, informează Radio Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam