Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2016 | 13:28
Astăzi va demara cea de-a treia ediţie a Convenţiei Moldo-Americane
Astăzi va avea loc cea de-a treia ediţie a Convenţiei Moldo-Americane la New York, în incinta sediului Organizaţiei Naţiunilor Unite. Tematica ediţiei de anul acesta îşi propune să scoată în relief provocările pe care le înfruntă Republica Moldova pentru a obţine stabilitate politică şi economică.
Potrivit organizatorilor, scopul convenției este de a consolida diaspora din Statele Unite ale Americii și Canada, spre beneficiul membrilor comunităților moldovenești din America de Nord și a conaționalilor din Republica Moldova.

La eveniment vor participa membri ai comunităților moldovenești și ai organizațiilor diasporei din America de Nord, precum și speakeri din Republica Moldova și SUA.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam