Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Februarie 2014 | 16:20
Ateliere de Mărţişoare - organizate la Paris
Două ateliere de confecţionare a mărţişoarelor, unul destinat copiilor şi celălalt – adulţilor, vor fi organizate pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, stabiliţi la Paris, precum şi francezii dornici de a cunoaşte tradiţiile noastre populare. Activităţile sunt programate pentru duminică, 23 februarie.
”Mărțișorul este una din tradițiile de suflet ale românilor care merită să fie cunoscută și de către publicul francez! Institutul Cultural Român din Paris a organizat Târgul de Mărțișor și în anii precedenți, eveniment, ce s-a bucurat de un mare succes. Acesta a fost vizitat de peste 300 de persoane. Ediția de anul acesta va culmina cu un număr mai mare de artiști și meșteri populari care vor prezenta elemente de artizanat cu specific românesc”, a menționat pentru trm.md, Claudia Droc, coordonatoarea proiectului.

Solicitată de trm.md, Liliana Roșca, președinta asociației ”Union interculturelle constellation culture” a menționat că evenimentul face parte dintr-o suită de manifestări consacrate culturii și tradițiilor românești, la care vor participa copii și adulți, precum și publicul francez dornic să descopere tradițiile românești.

Invitata specială a ediției din anul acesta va fi Mădălina Andronic, ilustratoare din România.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român din Paris în parteneriat cu asociația franco-română ”Union Interculturelle Constellation Culture”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam