Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Iulie 2018 | 10:07
Atenţionare pentru moldovenii care doresc să călătorească în Italia
Moldovenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia urmează să ţină cont că, în conformitate cu informaţiile publicate de compania aeriană Ryanair, în perioada 25-26 iulie 2018, ar urma să aibă loc o grevă a personalului aviatic din Italia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Greva va afecta zborurile pe rutele din Italia spre Spania, Portugalia și Belgia.

În acest context, cetățenii moldoveni pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova în Italia, Portugalia și Spania, precum și consulatele din Padova și Milano.  
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam