Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Aprilie 2014 | 13:28
Au fost iniţiate negocierile pe marginea Acordului operaţional dintre Republica Moldova şi Europol
La Haga, Regatul Ţărilor de Jos, a avut loc prima rundă de negocieri pe marginea Acordului operaţional dintre Republica Moldova şi Europol. Acest proces a fost iniţiat în cadrul unei recente vizite a reprezentanţilor Moldovei la Oficiul European de Poliţie (Europol).
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, semnarea Acordului operaţional cu Europol va reprezenta un factor important în consolidarea cadrului regulator relevant, care ar permite schimbul de date inter-instituțional şi va apropia Republica Moldova de standardele europene în domeniul afacerilor interne.

Din cadrul delegaţiei moldovenești au făcut parte reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Ambasada Republicii Moldova în Olanda oferind sprijinul necesar pentru buna desfășurare a vizitei.

Dialogul Chișinăului cu Europol a fost instituit în 2007 prin semnarea Acordului de Cooperare Strategică dintre Republica Moldova şi Europol, iar colaborarea bilaterală continuă este una strategică pentru parcursul european al Republicii Moldova, se spune într-un comunicat al MAEIE.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam