Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Mai 2015 | 21:27
Aur şi Argint pentru o vinărie din Moldova, la o competiţie de la Bruxelles
Vinăria Purcari a fost onorată cu trei medalii la Concours Mondial de Bruxelles, una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale din lumea vinurilor.
Vinurile premiate sunt Sauvignon de Purcari 2014 - Aur, Pinot Grigio 2014 și Rosé de Purcari 2014 - Argint.

Cu o vechime de peste 20 de ani, Concours Mondial de Bruxelles adună peste 8000 de vinuri din întreaga lume, ce sunt atent degustate și analizate de o echipă de circa 200 de experți din 50 de țări ale lumii. Este prima competiție de acest gen care a introdus un riguros sistem post-concurs de monitorizare a vinurilor câștigătoare, astfel încât ele să corespundă standardelor de calitate recunoscute la Bruxelles.

Concours Mondial de Bruxelles şi-a făcut deja o tradiţie să viziteze cele mai vestite regiuni producătoare de vin, organizând concursuri la Lisabona, Maastricht, Bordeaux, Valencia, Palermo, Luxembourg şi Guimarães. În 2015, gazda competiției a fost orașul Jesolo, Italia.

În acest an, Rosé de Purcari 2014 a mai luat o medalie de bronz la concursul internațional de vinuri din Franța - Challenge International du Vin.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam