Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iulie 2015 | 10:41
Austria a ratificat Acordul de Asociere RM-UE
Austria a ratificat miercuri, 8 iulie, Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către şeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ana Taban.
Potrivit sursei citate, Austria este a 26-a țară care a ratificat Acordul de Asociere. Următoarele state care urmează să ratifice acest Acord sunt Italia și Grecia.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost semnat pe 27 iunie 2014 și ratificat de Parlamentul de la Chişinău pe 2 iulie 2014.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam