Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Octombrie 2017 | 11:47
Autocar de pe ruta Chişinău-Moscova, implicat într-un grav accident în Rusia
Un autocar de pe cursa „Moscova-Chişinău” a fost implicat într-un grav accident pe autostrada M2-Crimeea, din regiunea Oryol. Incidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 17 octombrie, scrie ria57.ru.
Potrivit sursei citate, de vină ar fi conducătorul unui automobil care, conducând cu viteză excesivă, a tamponat un taxi, șoferul căruia a pierdut controlul volanului și s-a izbit de autocarul cu moldoveni.
 
În urma accidentului, pasagerul taxiului, în vârstă de 44 de ani, a decedat la fața locului, iar un alt pasager a fost internat la spital.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne și Integrării Europene, în urma accidentului niciun moldovean nu a avut de suferit.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam