Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Mai 2014 | 15:46
Autorităţi locale din Moldova, în vizită de studiu în Estonia
Reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Republic Moldova au participat la un atelier dedicat utilizării tehnologiilor informaţionale pentru o bună guvernare la nivel local. Republica Moldova a fost reprezentată de delegaţii din Edineţ, Orhei, Hânceşti, Cimişlia.
Participanţii au discutat despre capacitatea municipalităţilor și oraşelor de a se adapta la schimbarea rapidă, generată de tehnologiile moderne şi modul în care răspund la problemele şi provocările în procesul de dezvoltare. De asemenea, au fost abordate subiecte ce ţin de protecția datelor cu caracter personal în procesul de prestare a e-serviciilor.

Vizita de studiu reprezintă un prim pas în localizarea agendei de e-Guvernare la nivel local pentru a asigura prestarea serviciilor de calitate şi guvernare eficientă la nivel regional.

Atelierul care s-a desfășurat în orașele Tallinn, Rakvere și municipalitatea Someru, și a fost organizat la iniţiativa LEND Network a Comunităţii Democraţiilor, Centrul de e-Guvernare din Republica Moldova, Academia de e-Guvernare din Estonia, în parteneriat cu Ambasada Moldovei în Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam